Make your own free website on Tripod.com

C o n c e r t P i c t u r e s P e t e r B r a n d e r C o n c e r t P i c t u r e s

Peter Brander

I'll translate it to english later.

Peter Brander må være én af de mest skattede personer i den danske rockbranche - elsket af sine kolleger højt og lav som musiker, lydmand, producer, tekniker, spruttende af entusiasme, med en stor og smittende kærlighed til musikken og altid frisk på at give en hjælpende hånd og gode råd i massevis ...

Så selvom Brander til daglig slår sine folder i og omkring sit studie Media Sound på Islands Brygge omgivet af knapper, lamper og ledninger, så er han først og fremmest musiker og komponist og højt respekteret som sådan.

Peter Brander - født 5. september 1954 - har været med i toppen af dansk musik i mere end 30 år. Han startede allerede som 13-årig sit første band "hjemme i Ålborg" og indspillede som 15-årig sin første single. Senere blev det til bandet Liza, der fik kontrakt med Polygram - og så naturligvis legendariske Charlatan, hvor Brander var manden bag klassikeren "Johnny giv et nummer".

Media Sound blev startet i 1976 og allerede sidst i 70'erne var stedet så varmt blandt hovedstadens Rockmusikere, at Peter Brander fik mere end rigeligt at se til. Travlheden i studiet stjal tiden fra Brander, som "musikalsk iværksætter" op gennem 80'erne så og hørte man mest til Brander som gæstemusiker, i perioder på næsten alt hvad der rørte sig ....

Og så er der selvfølgelig Brander's tætte samarbejde siden 1986 med en af Danmarks bedst kendte musiker internationalt Klaus Schønning - med hvem han har spillet verden tynd, både i Schønnings navn, men også senere i deres fælles projekt ???North.

Men der skulle gå 30 år før Brander udsendte musik i "eget navn" - det var i 1997, hvor Brander udsendte albummet "Blue Shades", som han valgte (under indflydelse af almindelig nordjysk beskedenhed) ikke at lægge eget navn til men derimod kaldte "AM/PM". Med vanlig velovervejenhed sendet Brander sit 2. soloalbum på ganden og denne gang "spang han ud af skabet" og sender albummet "Silk and Steel" på gaden i eget navn....altså for første gang nogensinde. CD'en så gadens lys d. 29. august 2002, og er blevet et brag af et Westcoast Rock album - Peter Brander's helt store musikalske passion! 10 helt nye skæringer fra Peter Branders hånd og garneret med en fuldfed udgave af Jerry Williams klassiker "Just how you play the game" og Tom Petty's "Lost in your eyes".

Og det er, må man sige, ikke noget Brander har fået af at sidde og rode med i ensomhed - nej "Silk and Steel" er et rent overflødighedshorn af gæsteoptrædener af alle Branders mange musikalske venner, Oliver Stephensen, Anne Murillo, Pete Repete, Kasper Foss, Niels Henriksen og så selvfølgelig duetten med Michael Falch "Love is so beautiful".

Albummet er på gaden torsdag den 29. august 2002 og umiddelbart efter drøner Brander og Co. på landevejen og står blandt andet på scener 5. september som opvarmning for ingen ringere end Peter Green i København.

"Silk and Steel" - et stykke dansk Westcoast direkte fra den danske Eastcoast, blødt og hårdt.

En af Danmarks ypperste guitarister og en af musikbranchens hårdest arbejdende personligheder - igennem de seneste 30 år - er personificeret ved én og samme person. Peter Brander har været og er stadig den uundværlige lydkreateaur for et utal af danske rock- og popikoner - både som producer i studiet - som lydmand ved utallige koncerter - eller som guitarist og korsanger på plader eller live. Peter Brander har sat sit umiskendelige fingeraftryk på snesevis af de mest kendte danske rockklassikere. Har man haft lejlighed til at arbejde - eller blot haft et møde - med Peter Brander ved man, at han - udover sine proffesionelle og iøjen- og iørefaldende talenter som udøvende musiker og som 'bagmand' - er et af de mest ydmyge og venlige mennesker i en ellers kontant branche kan byde på. På hans officielle hjemmeside vil vi forhåbentlig kunne delagtiggøre dig i alt om musiker, sangskriver, producer, idémand og mennesket Peter Brander - og ikke mindst præsentere lidt af hans forrygende - men til tider - meget overhørte musik.


Chart.dk